Tämän ihanan sitruunajuustokakun ohjeen löysin netistä, Tarun taikakakut-nimisestä blogista. Kiitos Tarulle että jäät näitä ihania reseptejäsi. <3

Pieniä muutoksia tehin reseptiin.

Pohja:

200g gluteenittomia digestivekeksiä

80g voita

Täyte:

4dl vispikermaa

1 prk philadelphia tuorejuustoa

200g rahkaa+2tl vaniliinisokeria

0,5dl sokeria

n. 1dl sitruunan mehua

1 raastettua sitruunan kuorta

6 liivatelehteä

Vuorasin irtopohjaisen kakkuvuoan, halkaisija 24 cm, leivinpaperilla ja murskasin keksit pieneksi muruksi. Laitoin keksit pakastepussiin ja pulikalla nuijin net murusiksi, jokkuu käyttää kaulinta ja jokkuu tehosekoitinta. Kattilassa sulatin voin ja sen sekotin keksimurun joukkoon. Kaadoin keksimurskan kakkuvuoan pohjalle ja lusikalla painelin sen tasaiseksi. Vuoan laitoin jääkaappiin oottelemaan täytettä. 

Liivatteet laitoin kylmään veteen pehmenemään. Kerman, johin olin kaatanut sokerin, vatkasin löysähköksi vaahdoksi. Vaahtoon lisäsin tuorejuuston, rahkan johon olin sekoittanut vanilijasokerin, raastetun sitruunan kuoren, ja noin puolet sitruunan mehusta. Sekotin massan tasaiseksi ja laitoin loput sitruunan mehusta kattilaan kuumenemaan. Kun mehu oli jotakuinkin kiehumispisteessä mie puristelin liivatteista liian vedet pois ja laitoin net kuumaan sitruunamehuun liukenemaan. Tämän mie sitten vatkasin ohuena nauhana täytteen joukkoon. 

Kaadoin täytteen kakkuvuokaan keksimurskan päälle ja tasoitin pinnan. sitten vaan jääkaappiin jähmettymään ja muutaman tunnin päästä pakkasin vuoat ja siirsin net pakastimeen oottamaan juhlapäivää. Edellisenä iltana ennen juhlapäivää otin kakut sulamaan ja koristelin kakut juhlapäivän aamuna. 

SITRUUNAJUUSTOKAKKU.jpg

SITRUUNAJUUSTOKAKKU1.jpg