Kuppikakkujen ohje löytyi Kotikokin sivuilta. Muokkasin mieleisekseni perusohjeesta ja ohje on gluteeniton.

150 g voita

1,5 dl sokeria

2 kanamunaa

1 dl kermaa

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1,5 tl leivinjauhoa

0,5 dl tummaa kaakaojauhoa ( van houte )

2 tl vaniliinisokeria

mansikoita

Ensin laitoin uunin kuumenemaan 175 asteeseen. Voin ja sokerin vaahdotin vaaleaksi vaahdoksi ja siihen vatkasin kanamunat yksitellen. Gluteenittomat jauhot mittasin toiseen astiaan siivilän läpi ja samhaan astiaan mittasin muutkin kuivat aineet. Kerman ja jauhot sekotin muna-sokeri-voivaahtoon vuorotellen ja mansikat leikkasin palasiksi ja nuolijaa käyttäen sekotin palaset taikinaa..Lusikoin taikinan paperisiin vuokiin ja uunissa paistoin n. 30 min. Jäähtyneiden kuppikakkujen päälle pursotin voikreemiä. Ohje on Äitienpäivä kakku ohjeessa.  Siitä ohjeesta tehin puolet eli

200 g tummaa suklaata

1,5 rkl kaakaojauhoa

1,5 rkl kuumaa vettä

175 g voita tai margariinia

100 g tomusokeria

100 g tuorejuustoa

Katso teko-ohje Aitienpäiväkakku ohjeesta. Saattaa olla, että tästäkin puolet riittää pursotukseen, riippuu tieten siitä, kuinka paljon haluaa pursottaa kreemiä kuppikakkujen päälle. 

MANSIKKAMUFFINI.jpg

MANSIKKAMUFFINI1.jpg

MANSIKKAMUFFINI2.jpg