Pitäähän se Pääsiäiseksi lusikkaleipiä vääntää. Tämä ohje on napattu leivontakirjasta, olisikohan Kotilieden leivontakirja.

200 g sulatettua voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoa

Väliin: vadelmahilloa
Pinnalle: sokeria

Ekana mie sulatin voin isossa kattilassa ja annoin sen vähän jäähtyä. Sokerin ja vaniliinisokerin mie olin sekoittanut samassa astiassa ja net sitten lisäsin jäähtyneeseen voihin. Sekoittelin kunnolla sekaisin ja sitten mie hulautin joukkoon vehnäjauhon johon olin sekoittanut soodaa. Sekoitin kunnolla tasaiseksi taikinaksi ja annoin vielä hetken jäähtyä.
Mulla on jemmassa tähän hommaan sopivat lusikat ja siksikiin net ovat jemmassa että löytyy aina kun niitä tähän hommaan tarviin. Kannattaa varaa lusikka joka on soikea ja pesä on syvä.
Jäähtyneestä taikinasta mie kuopasin lusikalla annoksen ja sormilla painelin taikinaa lusikan pesään, ylimääräiset nappasin pois ja sitten mie lusikan pesän muotoisen taikinapalleron laitoin uunipellille jossa tieten oli leivinpaperia päällä. Tästä annoksesta tulee noin 25 kpl lusikkaleipiä eli puolikkaita 50 kpl.  Uuniin 175 astetta ja 12-15-min.
Jäähtyneen puolikkaan sileälle puolelle sipaisin veitsellä vadelmahilloa ja liitin toisen puolikkaan yhteen. Lautaselle olin laittanut hienoa sokeria ja pyöräytin vielä lusikkaleivän sokerissa. Sitten vain piparipurkkiin oottelemaan herkkusuita.