Se olis aika laittaa sima käymään. Tää ohje on ollut mulla jo kauan, kauan, enkä todellakaan muista mistä oon tämän ottanut.

8 l vettä
0,5 kg fariinisokeria
0,5 kg sokeria
2 sitruunaa
1/4 tl hiivaa

Mie kuumensin kattilassa 5 l vettä ja kaadoin sen ämpäriin jossa oli molemmat sokerit pohjalla. Loput vedet mie lisäsin kylmänä näin sima jäähtyy vähän nopeammin. Mie pesasin sitruunat ja leikkasin net siivuiksi ja lisäsin net ämpäriin, siman päälle lillumaan. smiley
Kunhan sima on jäähnytyn  kädenlämpöiseksi mie lisäsin hiivan. Otin ruokalusikkaan simaa ja siihen mie liuotin hiivan ja sitten hulautin sen ämpäriin. Sekoittelin vielä että ei painu suoraan pohjaan. Kansi kiinni ja saapi käydä yön yli.
Huomenna mie pullotan sen. Mulla on isot 1,5 l:n pulloja ja niihin mie laitan pari teelusikallista hienoa sokeria ennenkun alan pullottaa simaa niihin.  Rusinoitakin voipi laittaa pulloon jotkut tykkää että simassa pitää olla rusinoita mut mie oon net jättänyt pois. Viikon päästä viimeistään onpi sima juomakelpoista. cheeky Ja kylmässähän se kannattaa pitää.