maanantai, 23. huhtikuu 2012
Sima
8 l vettä
0,5 kg fariinisokeria
0,5 kg sokeria
2 sitruunaa
1/4 tl hiivaa
Mie kuumensin kattilassa 5 l vettä ja kaadoin sen ämpäriin jossa oli molemmat sokerit pohjalla. Loput vedet mie lisäsin kylmänä näin sima jäähtyy vähän nopeammin. Mie pesasin sitruunat ja leikkasin net siivuiksi ja lisäsin net ämpäriin, siman päälle lillumaan.
Kunhan sima on jäähnytyn kädenlämpöiseksi mie lisäsin hiivan. Otin ruokalusikkaan simaa ja siihen mie liuotin hiivan ja sitten hulautin sen ämpäriin. Sekoittelin vielä että ei painu suoraan pohjaan. Kansi kiinni ja saapi käydä yön yli.
Huomenna mie pullotan sen. Mulla on isot 1,5 l:n pulloja ja niihin mie laitan pari teelusikallista hienoa sokeria ennenkun alan pullottaa simaa niihin. Rusinoitakin voipi laittaa pulloon jotkut tykkää että simassa pitää olla rusinoita mut mie oon net jättänyt pois. Viikon päästä viimeistään onpi sima juomakelpoista. Ja kylmässähän se kannattaa pitää.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.