Peruspullataikinasta voi vääntää mitä vain... esmes. kanelipullia.

Näin mie tehin:

Puolen litran taikinasta mie otin puolet ja kaulin sen noin sentin paksuiseksi levyksi. No, levylle mie vedin sulatettua voita, ripottelin kanelia ja sokeria ja rullasin sen sitten sellaiseksi pötkyläksi. Sen pötkylän mie jaoin n. puolentoista sentin mittaisiksi paloiksi ja ne palat mie laitoin uunipellille oottelemaan kohoamista. Annoin niiden kohota sen ajan kun uuni kesti kuumeta ja kannattaa tieten viimeistään nyt laittaa se uuni päälle. 225 astetta olisi varmaan hyvä. Kohoneet pullat mie voitelin kanamunalla ja ripottelin päälle raesokeria. Sitten vain uuniin ja johan noin vartin päästä alkaa olla valmista. Eikun kaffe tippumaan ja naatiskelemaan.

 

 

Vanilijasolmut tekee myös näppärästi samasta taikinasta.

Samalla tavalla mie ensin kaulin noin puolen sentin paksuisen levyn ja siihen mie voitelin sulaa voita. Mie ripottelin sokeria ja vaniliinisokeria pinnalle ja sitten mie heittäytin sen alimmaisen reunan ylimmäisen päälle niin että ne voi-sokeriseokset jäi taikinan väliin. Siitä mie sitten taikinapyörällä leikkasin puolentoista sentin liuskoja ja pyöritin luiskat toinen pää toiseen suuntaan ja toinen toiseen suuntaan ja kiersin net sitten solmuiksi. Kovin kireitä solmuja ei kannate tehhä muutoin net ei paistu tasaisesti ja kohoaa uunissa liikaa. Pellille, liinan alle kohoamaan ja voitelin net munalla. Makuasia laittaako raesokeria, mie en laittanut. Sama juttu klun edellisessä, 225 astetta ja kypsiksi asti. Ja on hyvvää.

 

 

 

[[split]]