Tämä ohje on muksujen lemppari ja kyl miekin tykkään. :D

1 rasia kanan koipi-reisipaloja tai rintapaloja

voita

vehnäjauhoa

vettä

kanaliemikuutio, lihaliemikuutio, suolaa

paistolientä

sipuli

( kermaa tai smetanaa )

Ekana mie laitoin koipireidet uuniin 200 asteeseen ja reilun puoli tuntia eli kypsäksi asti. Silläaikaa kun koipireidet jäähtyi mie tehin kastikkeen. Ainemääriä mie en ole laittanut kun en käytä mittoja vaan summamutikassa noin, ripsaus ja loraus-mitoja käyttäen. Voita heitin nokareen kattilaan ja kun se on sulanut ja vaahto haihtunut mie lätkäsin sinne vehnäjauhoja. Sen verran että tulee sellanen vellimäinen seos. Sitten kun jauhot oli vähän ruskistuneet mie kaadoin vettä ja taasen silleen sopevasti ettei kastikkeestä tule pelkkää vettä mutta että sitä ei tarvi veitsellä paloiksi leikatakaan. Keittelin viitisen minuuttia ja maustoin suolalla, kuutioilla ja lorauksella paistolientä. Mie ylheensä käytän marinoituja paloja ja käytän sitten hyödyksi myös paistoliemen, antaa hyvää makua. 

Kun kanapalaset on jäähtyneet mie otin nahat pois ja irrotin lihan luista. Lihapalaset mie nakkasin kattilaan ja annoin vielä hetken kiehahtaa. Sitten voipi vielä vaikka lorauksen kermaa laittaa tahi pari lusikallista smetanaa. Sipulia mie en tällä kertaa laittanut kun pikku heppu ei ole sipulin ystävä mutta suosittelen laittaa jos tykkäätte.

Maistuu keitetyn riisin ja vihannesten kanssa.

KANAKASTIKE%20001-normal.jpg