Tämä ohje on otettu joskus jostain, itse muokannut gluteenittoman version. 

150g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 kanamunaa

2,5 dl gluteenitonta jauhoa

1,5 dl mantelijauhoa

1 dl gluteenitonta korppujauhoa

1,5 tl leivinjauhoa

1 dl maitoa

kostutus:

0,5 dl rommia

0,5 dl vettä

2 rkl fariinisokeria

koristelu:

vadelmahilloa

sokerikuorrutus

Ensin mie vaahdotin voin ja sokerit ja sitten lisäsin kanamunat ja vatkasin lisää. Sitten kaadoin maidon ja jälleen reipasta vatkaamista ja lopuksi mie olin yhdistänyt kaikki kuivat aineet keskenään ja sitten mie net humautin kulhoon ja vatkasin taikinan tasaiseksi massaksi. 

Lusikoilla mie jaoin taikinan isoihin, korkeisiin muffinssivuokiin. Tästä tuli kahdeksan kappaletta ihan hyvän kokoisia torttuja.

Uunissa paistoin, 200 asteessa ja 20-30 minuuttia, eli kypsäksi asti.

Annoin jäähtyä vähän ja sillä aikaa mie tehin kostutusliemen. Laitoin kaikki aineet kattilaan ja kuumensin hiljaisella liekillä, en keittänyt vain kuumensin. Sitten mie kostutin tortut, n. ruokalusikallinen yhteen torttuun riittää.

Kun tortut oli jäähtyneet, mie laitoin teelusikallisen vadelmahilloa ja sokerikuorrutusta lisäsin hillon reunoille rinkulan. Hyvvää on ja masukin kestää. 

RUNEBERGIN%20TORTUT.jpg

RUNEBERGIN%20TORTUT1.jpg