Tämä ohje on bongattu netin ihmeellisestä maailmasta, tuunattu vain oman mielen mukaan.
Pohja:
200g Digestive keksiä
50g voita sulatettuna
Päälle:
3 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2-3 tl vaniliinisokeria
0,5 dl Baileys kermalikööriä
Mie sulatin voin kattilassa ja digestive keksit mie murustin niin että laitoin net pussiin ja hakkasin kaulimella murusiksi. Tämähän käypi näppärästi vaikka monitoimikoneessa mutta ko en viittiny alkaa sitä kokamaan kesken kaiken. Sitten mie sekotin net kulhossa ja kaadoin seoksen irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka olin vuoranut leivipaperilla. Vähän voipi tasotella sitä että pohja peittyy.
Täytteen mie tehin niin että ensin vatkasin vispikerman löysäksi vaahdoksi, siihen olin laittanut myös tomusokerin ja vaniliinisokerin. Sitten sekoitin joukkoon tuorejuuston ja lopuksi kermaliköörin. Tuo liköörin määrä on ihan makuasia, alkuperäisessä ohjeessa on 1 dl mutta minusta se maistui jo liian vahvasti. Sitten mie laitoin täytteen keksimurska-voiseoksen päälle ja tasotin sen lusikalla. Yön yli jääkaapissa hyytymässä ja seuraavana päivänä saapi herkutella.
Kommentit