Tämän fudgen ohje on lainattu blogista Annin Uunissa. 

Ihan vähän muutettu omaan makuun.

4 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

2 dl glukoosisiirappia

3 dl kuohukermaa

100 g voita

ripaus hienoa vaniliinisokeria

Mittasin paksupohjaiseen kattilaan kaikki muut aineet paitsi vaniliinisokerin. Lämmitin seosta miedolla lämmöllä ( perinteinen liesi kolmosella ) ja lämpömittaria käyttäen seurasin massan lämmön nousua. Sekottelin aina välillä tasaiseksi massaa ja pelkonahan mulla oli että se palaa pohjaan kiinni, mutta näin ei onneksi käynyt. Sitten ko mittari näytti 100 astetta niin nostin lämmon levyllä neloseen. Tässä vaiheessa en enää sekoittanut massaa, vaan se sai kiehua rauhassa. Ei tieten täysillä vaan silleen mukavasti kuplien. 

Mittari saapi näyttää 117 astetta, saattoi se itseasiassa vilahtaa 119 kohdallakin mut se 117 on ohjeessa niin että sillon kattila kannattaa ottaa liedeltä pois ja tässä tapauksessa maustoin massan vaniliinisokerilla. Se ripaus saapi olla niin iso tai pieni ko haluaa. Vaniliinisokeri kuuluu Paakarin lemppari mausteisiin joten sitä saattoi lipsahtaa enemmänkin ko vain ripaus. 

Noniin... sitten mie kaadoin massan teräskulhoon ja vatkasin sellaset reilut viisi minuuttia. Tarkka aika saattaapi olla 7 minuuttia ja 22 sekkaa päälle. 

Sitten mie kaadoin massan vuokaan jonka pohjalle olin laittanut leivinpaperia. Jääkaappiin pariksi tunniksi jäähtymään ja sitten veitsellä palasiksi ja eiku maistelemaan. Makiaa on, ei tehe monta palaa mieli kerralla syödä.

Jos joku tietää miten nuot ilmakuplat saapi pois niin kommenttia saapi laittaa. Jos ujostelet niin @ tulemaan. 

Kiitos Annille hyvästä ohjeesta. <3 

FUDGE4.jpg

FUDGE3.jpg

FUDGE2.jpg

FUDBE1.jpg

FUDGE.jpg