perjantai, 16. marraskuu 2012
Joulukakku
250 g voita
2,5 dl sokeria
4 kanamunaa
sitruunan raastettu kuori
5 dl vehnäjauhoa
2tl leivinjauhoa
100 g mantelirouhetta
100 g rouhittua suklaata
1 dl punaisia kirsikoita
175 astetta ja tuntinen
Voitelin ja korppujauhotin vuoan ja laitoin uunin kuumenemaan. Pilkoin kirsikat neljään osaan. Laitoin kirsikat, suklaat, mantelit ja raastetun sitruunankuoren samaan kulhoon ja vähän vehnäjauhoa joukkoon ja sekoitin net lusikalla sekaisin.
Vaahdotin voin ja sokerin ja yksitellen kanamunat vatkasin joukkoon. Jauhot lisäsin siivilän läpi ja manteli-kirsikka.suklaaseoksen vatkasin viiemisenä joukkoon. Sekoittelin taikinan vielä tasaiseksi ja lusikoin taikinan kakkuvuokaan. Kuumaan uuniin ja kypsäksi asti.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.