Tämä ohje löytyi netistä K-ruoka sivulta ja pitihän sitä kokeilla.

5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

1,5 dl sokeria

1 tlk maustamatonta jogurttia

0,5 dl voita

2 dl siirappia

1 dl rusinoita

2 dl kohmeisia puolukoita

Ihan ensimmäisenä laitoin voin sulamaan niin että se vähän ehtii jäähtymäänkin ennen taikinaan kumoamista. Voitelin ja korppujauhotin kakkuvuoan ja laitoin uunin kuumenemaan 175 asteeseen. 

Sitten sekotin kulhossa vehnäjauhot, soodan, mausteet ja sokerin. Toisessa kulhossa sekotin jogurtin, maidon, jäähtyneen voin ja siirapin, Sitten kaadoin jauhot nestemäisen seoksen kanssa samaan kulhoon ja vähän hurautin vatkaimella sekaisin, vaikka ohjeessa lukeekin että pelkkä puuhaarukalla sekottaminen riittää. Viimeisenä lisäsin taikinaan rusinat ja puolukat ja sekottelin taikinan tasaiseksi. Lusikoin taikinan kakkuvuokaan ja laitoin kuumaan uuniin paistumaan. Ja se 175 astetta ja tuntisen verran. 

Tarjolle vietäessä kakun päälle voipi ripotella tomusokeria. 

TUNTURIKAKKU2.jpg