Tämän ohjeen voi tehä myös gluteenittomana jos vain vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Pätkispatukka kuuluu niihin " saattaa sisältää- ryhmiin "

25 palaa pitäisi tästä kaakusta saada leikattua.

200 g voita

10 pätkispatukkaa

3 kanamunaa

2,5 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoa

2 tl vaniliinisokeria

1 tl leivinjauhoa

0,5 tl soodaa

2 dl vahvaa, kylmää kahvia

Ekana voitelin ja jauhotin kakkuvuoan. Sulatin voin kattilassa ja laitoin myös suklaapatukat voin joukkoon sulamaan. Miedolla lämmöllä kannattaa sulatella, ettei kuohu yli reunojen. Sillä aikaa vaahdotin sokerin ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi ja sitten kaadoin voi-suklaaseoksen hiljalleen muna-sokerivaahtoon ja samalla vatkain lauloi mutta ei ihan täysillä kuitenkaan. 

Kuivat aineet sekottelin samhaan kulhoon ja net mie lisäsin kahvin kanssa vuorotellen taikinaan. Ohjeessa luki, että pittää välttää turhaa sekoittelua, mutta kyllä mie vain vatkasin taikinaa vielä tässäkin välissä. En tieten hampaat irvessä, pää punasena vaan hissukseen, pienellä teholla. 

Kaadoin taikinan vuokaan ja sitten vain vuoka kuumaan, 175 asteiseen uuniin ja tuntisen verran saapi olla. Ehkä 50-55 min. riittää. 

Otin kypsän kakun uunista ja annoin hetken jäähtyä ennen kumoamista. 

Tämä kaakku sai paljon kehuja niin että todella vahva suositus kokeilemiseen. 

SUKLAAHIPPUKAKKU3.jpg

SUKLAAHIPPUKAKKU2.jpg

SUKLAAHIPPUKAKKU1.jpg