Nyt eletään blinien sesonkiaikaa ja niin miekin tuosta herkusta tykkään. Blinipannutkin mie ostin eli kaksi ja täytyy sanoa että pisteet kuuluu niiden keksijälle.

Ja näin mie sen tehen.

5 dl vehnäjauhoja

4 dl tattarijauhoja

1 l maitoa

4 kpl kanamunia

40 g hiivaa

2 rkl voisulaa

2 tl suolaa

paistamiseen voita

Ensin mie erottelin valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Käsin se käypi ihan näppärästi. Ei siihen tarvita mitään Tupperin juttuja ja kanamunan kuoret rikkoo keltuaiset, mie ainakin osun niihin kiitettävissä määrin.  Sitten mie lämmitin puolet maidosta kädenlämpöiseksi eli 5 dl. Tässä välissä mie sekotin kaikki jauhot keskenään ja lisäsin sitten lämpöiseen maitoon hiivan, jauhot, suolan ja keltuaiset ja voisulan. Mie jätin taikinan kohoamaan huoneenlämpöön kuudeksi tunniksi... siis vähintään. Se kun ei ole mitään lettutaikinaa niin pitää olla ainakin se kuusi tuntia. Yön ylikin voipi kohottaa ja se olisi ihan suositeltavaa ellei sitten ole pirtti täynnä nälkäsiä syöjiä.

Kohonneeseen taikinaan mie lisäsin loppu maidon joka tieten oli lämmitetty. Tässä välissä kannattaa tarkastaa taikinan paksuus ja jos on liirua niin lisää vehnä- tai tattarijauhoa. Mie suosittelen tattarijauhoa, pitäähän blineissä tattari maistua. Sittenköhän mie vatkasin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisäsin taikinaan varovasti eli vatkainta käyttäen just ennenkun kävin paistopuuhiin.. No, jotkut sanoo että varovasti pitää nostella mut eihän nyt minun kärsivällisyydellä sellasta tehdä. Paistoin blinit runsaassa voissa

Blinit tarjotaan kuumana suoraan pannulta ruokailijan lautaselle ja blinien kanssa mie tarjoilin smetanaa, sipulia, maustekurkkua, sienisalaattia, siian mätiä ja savustettua lohta.

Ja oli muuten hyvää, suosittelen.