Tämä ohje on bongattu netistä, Kotikokilta ja ihan vähän muutettu. Ohje on gluteeniton ja tästä tulee kuusi kappaletta herkullisia rieskoja.

5 dl perunamuusia

1 kanamuna

n. 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

Tämähän sitten kannattee tehä oikeaan muusiin eikä mihkään jauhosementtiin. grrr... Mie tekasin ensin pottumuusin ihan normaaliin tapaan ja siitä mie otin tarvitsemani määrän pottumuusia. Siihen mie sekoitin öljyn, suolan, kanamunan ja lopuksi jauhot. Sekoitin massan tasaiseksi ja otin kädellä nokareen muussia, muotoilin sen pyöreäksi rieskaksi ja laitoin leivinpäperin päälle, uunipellille. Jauhoja kannattaa käyttää että ei taikina tartu käsiin. Kuusi kappaletta mie sain tuosta aikaiseksi. Haarukalla pistelin rieskat ja sitten vain kuumaan uuniin 250 astetta ja kauniin ruskeiksi asti. En hoksanut kattoa kelloa mutta kauaa net ei uunissa olheet.

001-normal.jpg

002-normal.jpg