Perusohjeen muutin oman maun mukaiseksi.
2 kanamunaa
2 dl sokeria
3 dl glut. jauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhoa ( 0`boyta )
50 g sul. voita
1 dl maitoa
n. 60g suklaarouhetta
päälle
tomusokerikuorrutetta ja suklaarouhetta
Kanamunat ja sokerin vatkasin vaahdoksi ja siihen vielä vatkasin joukkoon sulatetun voin. Kuivat aineet olin sekoittanut keskenään ( glut. jauho, perunajauho, vaniliinisokeri, leivinjauho, kaakaojauho ja rouhitun suklaan. ) ja net kaadoin muna-sokerivaahton. Vatkasin taikinan tasaiseksi massaksi ja lopuksi lisäsin taikinaan maidon. Vähän vielä vatkasin taikinaa ja sitten se olikin hyvä.
Tästä ohjeesta tulee 8 isoa kuppikakkua. Paistoin kuumassa, 200 asteisessa uunissa n. 15-20 min.
Jäähtyneet kuppikakut koristelin tomusokerikuorrutteella ja suklaarouheella.
Hyviä on ja reseptikin tallennettu kirjoihin ja kansiin.
Kommentit