Ohje on näpätty Valion sivuilta ja tuunattu gluteenittomaksi.

pohja

175g gluteenittomia keksejä

50g sul. voita

täyte

4 liivatelehteä

200g taloussuklaata

200g philadelphia tuorejuustoa

1,5dl sokeria

2tl vaniliinisokeria

1rkl kahvia

3dl kuohukermaa

Koristeeksi mansikoita ja valkosuklaata.

Murustelin keksit pieneksi muruseksi ja lisäsin sulatetun voin joukkoon. Vuorasin leivinpaperilla irtopohjakakkuvuoan pohjan ja tasottelin keksi-voimuruseoksen vuoan pohjalle. Laitoin liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. 

Vesihauteessa sulatin taloussuklaan ja sulan suklaan joukkoon sekoitin tuorejuuston. Vaahdotin kerman johon olin lisänyt sokerit. Kuumaan kahvitilkkaseen liuotin pehmenneet liivatelehdet, ensin vain puristelin liiat vedet liivatelehdistä pois ennenkuin lisäsin net kuumaan kahviin. Kahvi-liivateseoksen vatkasin ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoon. Viimeisenä sekotin suklaatäytteen sokereilla maustetun kermavaahdon joukkoon ja sekottelin tasaseen sekaisin. Sitten kaadoin täytteen keksimurskan päälle vuokaan ja muka yritin saada tasaisen pinnan täyteeseen. 

Jääkaappiin laitoin vuoan yöksi ja aamulla irrotin vuoasta reunat ja koristelin kakun mansikanpuolikkailla ja valkosuklaalastuilla. 

20170623_120530.jpg

20170623_120622.jpg