Ohje on näpätty Valion sivuilta ja tuunattu gluteenittomaksi.
pohja
175g gluteenittomia keksejä
50g sul. voita
täyte
4 liivatelehteä
200g taloussuklaata
200g philadelphia tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
1rkl kahvia
3dl kuohukermaa
Koristeeksi mansikoita ja valkosuklaata.
Murustelin keksit pieneksi muruseksi ja lisäsin sulatetun voin joukkoon. Vuorasin leivinpaperilla irtopohjakakkuvuoan pohjan ja tasottelin keksi-voimuruseoksen vuoan pohjalle. Laitoin liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.
Vesihauteessa sulatin taloussuklaan ja sulan suklaan joukkoon sekoitin tuorejuuston. Vaahdotin kerman johon olin lisänyt sokerit. Kuumaan kahvitilkkaseen liuotin pehmenneet liivatelehdet, ensin vain puristelin liiat vedet liivatelehdistä pois ennenkuin lisäsin net kuumaan kahviin. Kahvi-liivateseoksen vatkasin ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoon. Viimeisenä sekotin suklaatäytteen sokereilla maustetun kermavaahdon joukkoon ja sekottelin tasaseen sekaisin. Sitten kaadoin täytteen keksimurskan päälle vuokaan ja muka yritin saada tasaisen pinnan täyteeseen.
Jääkaappiin laitoin vuoan yöksi ja aamulla irrotin vuoasta reunat ja koristelin kakun mansikanpuolikkailla ja valkosuklaalastuilla.
Kommentit