Tämä piirakka on helppo tehä ja hyvän makuinen ja sopii tähän pohjaan tehä niin raparperipiirakka kun omenapiirakkakin. laugh Enkä tietenkään muista mistä tämän oon saanut.

Pohja:
300 g voita
2 dl sokeria
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoa

Reilun litran verran mustikoita
perunajauhoa
sokeria

Uunin laitoin kuumenemaan 200 asteeseen ja voitelin piirakkavuoan. Pehmeän voin ja sokerin mie vatkasin vaahoksi ja lisäsin kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sitten mie lisäsin vehnäjauhon johon olin sekoittanut leivinjauhon. Vatkasin tasaiseksi taikinaksi. Osan taikinasta mie painelin piirakkavuokaan tasaisesti. Taikina on tosi pehmeää ja käytin painelussa runsaasti vehnäjauhoa ettei tartu sormiin. Mustikoiden joukkoon mie sekoitin sokeria ja perunajauhoa. Mustikat otin pakasteesta ja perunajauho sitoo nestettä niin ei tule liian mehukasta piirakkaa. Mie kaadoin mustikat taikinan päälle. Loput taikinasta mie tasasin mustikoiden päälle, vähän niinkuin kanneksi.
Sitten uuniin 200 astetta ja puolisen tuntia eli kypsäksi asti. cheeky

Ja on hyvää vanilijajäätelön kanssa. heart