keskiviikko, 1. elokuu 2012
Mustikkapiirakka
Pohja:
300 g voita
2 dl sokeria
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoa
Reilun litran verran mustikoita
perunajauhoa
sokeria
Uunin laitoin kuumenemaan 200 asteeseen ja voitelin piirakkavuoan. Pehmeän voin ja sokerin mie vatkasin vaahoksi ja lisäsin kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sitten mie lisäsin vehnäjauhon johon olin sekoittanut leivinjauhon. Vatkasin tasaiseksi taikinaksi. Osan taikinasta mie painelin piirakkavuokaan tasaisesti. Taikina on tosi pehmeää ja käytin painelussa runsaasti vehnäjauhoa ettei tartu sormiin. Mustikoiden joukkoon mie sekoitin sokeria ja perunajauhoa. Mustikat otin pakasteesta ja perunajauho sitoo nestettä niin ei tule liian mehukasta piirakkaa. Mie kaadoin mustikat taikinan päälle. Loput taikinasta mie tasasin mustikoiden päälle, vähän niinkuin kanneksi.
Sitten uuniin 200 astetta ja puolisen tuntia eli kypsäksi asti.
Ja on hyvää vanilijajäätelön kanssa.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.