Tämä ohje on myös Yhteishyvän ruokaohjelehtisen löytöjä. :D

3 kanamunaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoa ( korppujauhoa )

1,5 tl leivinjauhoa

100 g sulaa voita

Pinnalle: 

1 prk säilykepersikoita

Kuorrutus:

100 g voita

1 dl sokeria

0,5 dl maitoa

1 rkl vehnäjauhoa

100 g mantelilastuja

Ensinnäkin mantelijauhon korvasin korppujauholla ko ei kaapissa sattunut olee mantelijauhoa, -lastuja onneksi löytyi. Ja alkuperäisessä ohjeessa persikoiden tilalla on aprikoosia, mie vain tykkään enemmän persikoista.

Vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi ja siivilän läpi lisäsin jauhot ja viimeisenä sulan ja jäähtyneen voin. Sekotin taikinan tasaiseksi ja kaadoin voideltuun piirakkavuokaan. Jos tahdot tehä neliötiä niin käytä n.25x32cm kokoista vuokaa. Paistoin uunissa 175 astetta n. puoli tuntia. Otin piirakkapohjan pois uunista ja nostin asteet 225:een. Sitten tehin kuorrutuksen eli sulatin voin ja lisäsin kaikki muut aineet kattilaan ja kiehautin net. Persikanpuolikkaita olin viipaloinut ohuemmiksi siivuiksi mutta toki voit laittaa puolikkaitakin piirakan päälle. Asettelin persikanviipaleet piirakan päälle ja kaadoin kuorrutuksen persikoiden päälle. Laitoin vielä uuniin paistumaan n. 10 min. Kaunista ja kullanruskeaa on lopputulos ja hirmu hyvää.

P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN2013%20017-norm

P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN2013%20019-norm