keskiviikko, 29. elokuu 2012
Tiikerikakku
250 g voita
2,5 dl sokeria
4 kanamunaa
reilu 4 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhoa
1 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa tai appelsiinimehua
2 rkl kaakaojauhoa ( van houte )
175 astetta ja n. tuntinen
Vaahdotin voin ja sokerin ja lisäsin munat yksitellen joukoon. Sekoitin jauhot toiseen astiaan paitsi kaakaojauhon. Siivilän läpi sekoitin noin puolet jauhoista voi-sokerivaahtoon ja maidon lisäsin tässä välissä. Loput jauhot vatkasin taikinaan ja jauhot edelleen siivilän läpi. Otin muutaman lusikallisen taikinaa ja sekoitin kaakaojauhon siihen. Sitten otin voidellun ja korppujauhotetun vuoan ja laitoin vuoan pohjalle kerroksen vaaleaa taikinaa. Sen päälle kaakaojauholla maustettua taikinaa ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Sitten kuumaan uuniin ja kypsäksi asti.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.