Tämä ohje on... YLLÄTYS, YLLÄTYS, myöskin Yhteishyvän ruokaohjelehtisestä ja vielä tämän vuoden maaliskuulta. :D

200g voita

1 dl sokeria

1 kanamuna

4 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhoa

1 sitruunan raastettu kuori

Väliin: appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:

4 dl tomusokeria

4-5 rkl sitruunan mehua

n. 50 g tummaa suklaata

Mie vatkasin pehmeän voin ja sokerin vaahdoksi ja vielä kanamunana vatkasin siihen joukkoon. Vehnäjauhot joihin olin sekoittanut leivinjauheen lisäsin taikinaan siivilän läpi ja vatkasin taikinan tasaiseksi. Otin pienen piirakkapellin (25x35cm ) ja laitoin päälle leivinpaperia. Painelin taikinan suhtkoht tasaisesti paperin päälle. Uuni olikin ehtinyt kuumentua 175 asteeseen ja uunin kuumaan syliin laitoin pellin. Ritilä kannattaa laittaa alle kun vuoka on kuiten vähän pienempi kun tämä piirakkapelti. Niin ja paistoaika on n. 15 min.

Otin kypsän pohjan uunista ulos ja laitoin sen pöydälle jäähtymään.  Sitten leikkasin levyn kahteen osaan ja toiselle puolikkaalle levitin appelsiinimarmeladia. Toki muunkin makuinen marmeladi käy. Sitten nostin toisen puolikkaan marmeladin päälle.  Sekotin tomusokerin joukkoon mehun ja tehin siitä tasaisen kuorrutteen. Vähän voipi kattoa silmämääräsesti että kuinka notkeaa kuorrutteesta haluaa. Levitin kuorrutteen levyjen päälle jälleen mahdollisimman tasaisesti eikä se nyt niin haittaa jos reunoiltä vähän valuu kuorrutusta. Jätin sen vähäksi aikaa kovettumaan ja sitten sulatin vesihauteessa tummaa suklaata ja lusikan kärjellä valutin raitoja kuorrutteen päälle. Annoin vielä hetken olla rauhassa että ehtii kunnolla kuivumaan kuorrutus ja suklaaraidat. Ja on se sitten helpompi leikkaa paloiksi kun se on kunnolla " liimautunut " kiinni ja kuorrutus on kovettunut. Terävällä veitsellä leikkasin sopivan kokoisiksi palasiksi eli n. 10 kpl tästä pitäisi saada.

P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN2013%20015-norm

P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN2013%20014-norm