maanantai, 17. syyskuu 2012
Valkosipulipatonki
4 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 rkl öljyä
n 10 dl vehnäjauhoa
Täyte:
oliiviöljyä
valkosipulimurskaa
( yrttejä esim. persiljaa, )
225 astetta ja n.15 min.
Lämpimään veteen mie sekoitin sokerin, suolan ja öljyn. Hiivan sekoitin vehnäjauhoihin ja jauhot mie sekoittelin veteen ensin vispilällä kunnes se oli velliä. Loput jauhot mie vaivasin taikinaan käsin. Annoin kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa.
Mie jaoin taikinan kolmeen osaan ja kaulin osa kerrallaan levyksi. Mie sekoitin valkosipulimurskan öljyn joukkoon ja voitelin levyn öljyllä. Jos käytät yrttejä, ripottele ne tässä välissä taikinalevylle. Rullasin kulmittain patongiksi ja päät käänsin patongin alle. Tekasin terävällä veitsellä viillot ja kohotin patongit liinan alla lämpimässä paikassa. Voipi vielä voidella vedellä ennen uuniin heitoa. Kuumaan uuniin paistumaan ja kun patongit ovat nätin ruskeita saapi olettaa että ovat kypsiä.
Kuvan sämpylöiden ohje löytyypi myös blogistani.
Kommentit