tiistai, 4. syyskuu 2012
Sieni-sipulipiirakka
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoa
2 rkl kylmää vettä
0,5 tl leivinjauhoa
Täyte:
sieniä ( kanttarellia )
sipuli
mustapippuria
suolaa
ruohosipulituorejuustoa
Voitelin kertakäyttöisen piirakkavuoan ja laitoin uunin kuumenemaan 200 asteeseen. Huoneenlämpöisen voin ja vehnäjauhot joihin sekoitin leivinjauhoa, nyppäsin ryynimäiseksi seokseksi ja siihen lisäsin veden ja sekoitin taikinaksi. Painelin taikinan tasaisesti vuokaan. Pistelin pohjan haarukalla ja laitoin jääkaappiin siiheksi aikaa kun valmistin täytteen.
Puhdistetut sienet pilkoin pienemmäksi ja kuorin ja paloittelin sipulin. Paistoin sienet ja sipulin ja heittelin mausteet sekaan. Viimeisenä lisäsin pannulle tuorejuuston ja vähän aikaan haudutin pannulla, miedolla lämmöllä.
Laitoin täytteen vuoalle, taikinan päälle ja kuumaan uuniin... kypsäksi asti. Oon niin huono laittaa paistoaikoja kun en yleensä niitä kello kourassa paista vaan katton että ovat kypsiä ja vetäsen uunista ulos. No, sanotaan reilun puoli tuntia niin en kai pahasti valehtele.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.