Nämä pikkuleivät hypähti silmille Facebookin leivonta-ryhmässä ja mietin että aikoihin en ole näitä leiponut kotona. Ohjeen näppäsin netistä ja tämä samainen resepti löytyi aika monesta osoitteesta ja nyt se on tääläkin. 

Tästä reseptistä tulee n. 40 kpl.

200g voita

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1 keltuainen

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniliinisokeria

2 tl soodaa

Ihan ekana mie erotin valkuaisen ja keltuaisen toisistaan. 

Vatkasin pehmen voin, sokerin ja siirapin vaahdoksi ja lisäsin vaahtoon keltuaisen ja vehnäjäuhot, soodan ja vaniliinisokerin kanssa. 

Jaoin taikinan neljään osaan ja pyörittelin ne n. 40 sentin pituisiksi tangoiksi. Tangot nostin leivinpaperin päälle uunipelleille . Reippahasti saapi jättää väliä tankoihin jotta net ei paistu uunissa toisiinsa kiinni. Pikkasen mie painelin sormilla tankoja littaan mutta tätahän ei ole pakko tehä.

Uuniin paistumaan 175 asteeseen ja n. 15 minuuttia. Kauniin ruskeiltahan niitten pitäisi tuossa ajassa paistua. 

Tangot mie leikkasin heti kuumana ko net tullee uunista ulos, noin kolmen sentin levyisiksi viipaleiksi ja annoin niitten pellin päällä jäähtyä. Sitten pakkasin net pikkuleipäpurkkeihin oottamaan joulua. 

Hyviähän nämä on ko mikkä. 

WILTSUT.jpg