Ohje on otettu Leivotaan-lehdestä, muutettu gluteenittomaksi.

180g huoneenlämpöistä voita

1dl muscovadosokeria

1dl sokeria

3 kanamunaa

1 keltuainen

0,5 dl maitoa

2,5dl glut. jauhoseosta

1 dl perunajauhoa

0,5dl kaakaojauhoa

1tl leivinjauhoa

100g vadelmia

kuorrute

50g huoneenlämpöistä voita

3dl tomusokeria

0,5dl kaakaojauhoa

100g huoneenlämpöistä tuorejuustoa ( philadelphia )

vaahdotin voin ja sokerit kunnolla vaahdoksi ja vaahtoon vatkasin kanamunat, yksitellen ja aina välissä kunnolla sai vatkain huutaa. Seuraavaksi vatkasin vaahdon joukkoon keltuaisen ja maidon. Kaikki kuivat aineet sekottelin yhteen ja samaan kulhoon ja net vatkasin taikinaan seuraavaksi siivilän läpi, vatkain oli ehkä kaikkein pienemmällä vauhdilla vähän aikaa. Viimeisenä sekottelin vadelmat taikinaan. 

Tästä tulee sellaset 12 kpl normikokoisia kuppikakkuja. Lusikoin taikinan paperisiin vuokiin, jotka olin laittanut muffinssipellille. Kuumaan 175 asteiseen uuniin paistumaan ja sellaset 20-25 min. saapi olla kuiten että lopputulos on kypsä. 

Kuorrutuksen aineet mittasin samhaan kulhoon ja vatkaimella ajoin net tasaiseksi massaksi. Sitten laitoin tyllan pursotinpussiin valmiiksi ja kuorrutteen pussiin. Täysin jäähtyneille kuppikakkujen päälle pursotin kuorrutteen ja siihen koristeeksi laitoin vielä vadelman. Tää vaan on niin hyvää ja olin iloisesti yllättynyt että onnistui hyvin muuttaa gluteenittomaksi tämä ohje. 

KUPPIKAKUT.jpg

KUPPIKAKUT1.jpg