Hyvää, helppoa ja nopeaa.

1 nahaton lohifile

sitruuna

nippu tilliä

pussi katkarapuja

( purjoa )

suolaa, sitruunapippuria

smetanaa, ruokakermaa

Mie fileoin fileen nahattomaksi. Jälki oli sen verran karua katteltavaa että en tohtinut kuvaa laittaa. :D Voitelin uunivuoan ja lätkäsin fileen pohjalle. Sitruunan puolikkaasta mie puristin mehua fileen pinnalle. Pidin toista kättä alla ja yritin suodattaa mahdolliset sitruunan siemenet pois. Sitten mie ripottelin suolaa ja sitruunapippuria pinnalle. Nipusta tilliä mie leikkasin saksilla tilliä ja sulaneet katkaravut mie käytin siivilässä ja valutin nesteet pois että saan rapusetkin laitettua lohifileen päälle. ( jos olisi ollut purjoa sen mie olisin halkaissut kahtia , huuhdellut veden juoksevan veden alla, leikkanut ohkosiksi siivuiksi ja laittanut niinikään fileen päälle. ) Kulhossa sekoittelin smetanan ja ruokakerman, siihenkin voipi laittaa mausteita jos tahtoo. Kaadoin smetanakermakastikkeen fileen päälle. Tätä voipi sitten tehä enemmänkin jos on suuri file. Mausteiden määräkin riippuu toki makuasioista mutta myös filen koosta kuin myös kypsennysaika uunissa. Sitten uuniin 200 asteeseen ja tämä oli reilun puoli tuntia.

UUNILOHI%20001-normal.jpg

UUNILOHI%20002-normal.jpg

UUNILOHI%20003-normal.jpg

UUNILOHI%20004-normal.jpg

UUNILOHI%20005-normal.jpg