Niinikään valmista voitaikinaa... smiley

1 pkt voitaikinalevyjä

voiteluun
kanamunaa

täyte:
2 dl riisiä
vettä
400 g jauhelihaa
sipuli
suolaa, lihaliemikuutio, valkopippuria
valkosipulimurskaa
smetanaa

Silläaikaa kun ootin että taikinalevyt sulaa mie tehin täytteen. Riisin keitin kypsäksi suolalla ja lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Jauhelihan, sipulin ja mausteet paistoin paistinpannulla kauniin ruskeaksi... liha siis. No mut... kypsän riisin ( keitinvedet valutettu pois ) ja jauheliha-sipuliseoksen sekoittelin kulhossa sekaisin ja vähän aikaa annoin jäähtyä, sitten sekoitin vielä purkillisen smetanaa joukkoon. Tarkastelin makuasiat ja vähän lisäsin mausteita.
Sulaneet voitaikinalevyt leikkasin puoliksi. Laitoin lusikallisen täytettä jokaiseen neliöön ja vedellä sivelin reunat. Liimasin neliön kulmittain kiinni niin että pasteijasta tulee kolmion muotoinen. Painoin reunat kunnolla kiinni ettei ala uunissa liitokset repeilee. Pistelin vielä pasteijat haarukalla ja voitelin kanamunalla ennen uuniin heittoa. Samat 200 astetta ja n. 20 min. niinkuin tortutkin. Tai ainakin kypsäksi asti.