Tätä ohjetta mie oon vähän muutellut tuosta kinkkuvoileipäkakun ohjeesta.  

Ohje on n. 15 hlö:lle

1 pss tummaa paahtoleipää

1 pss vaaleaa paahtoleipää

kostutus

n. 1-2 dl maitoa

Täyte 1

100 g pepperonia ( naudan paistia )

1 maustamaton tuorejuusto

1 ranskankerma

1 valkosipulituorejuusto

3 maustekurkkua

Täyte 2

100 g poron kylmäsavupaistia

2 tuorejuusto

1 ranskankerma

ripaus mustapippuria

Päälle:

1 maustamaton tuorejuusto

1 ranskankermaa

1 ruohosipulituorejuusto

koristelu:

poron kylmäsavupaistia

kirsikkatomaattia

kurkkua

lehtisalaattia

Eli siis leipäpalasista mie leikkasin reunat pois. Sitten mie laitoin vaaleaa leipää alimmaiseen kerrokseen, kolme rinnatusten ja taisi kaiken kaikkiaan tulla yhdeksän palasta. Mie kostutin hieman, oli kuiten aika hyvin kuivatettu palaset. Sitten mie lätkäsin päälle täyte 1:.Täytteiden juustot sekoitetaan kulhossa kunnolla sekaisin, kurkku leikataan pieniksi kuutioiksi ja pepperoni/poro leikataan ohuiksi siivuiksi ja lisätään juustojen sekaan.

POROKAKKU%20001-normal.jpg

Sitten mie laitoin tummaa päähtoleipäpalasia seuraavaan kerrokseen, kostutin jälleen ja täyte 2 siihen päälle.

POROKAKKU%20002-normal.jpg

Ja kerran vielä laitoin vaaleaa leipää kerroksen ja sitten kostuttelin sitäkin hieman. Tuo kostutuksen määrä on noin-määrä eli ei välttämättä kaikki mene. Riippuu tosiaan siitä kuinka kuivaa/pehmeää leipä on.

Sitten mie laitoin kelmua päälle ja yön yli jääkaappiin makustumaan. Seuraavana päivänä mie tehin päällysteen ja yritin kovinkin tasaisesti saada sen levitettyä kakun päälle.

POROKAKKU%20003-normal.jpg

Koristelin viimeiseksi eli lehtisalaattisiivuja reunoille, kirsikkatomaatit neljään osaan ja kurkkua mie siivutin juustohöylällä niin tulee sopivan ohuita siivuja. Poron kylmäsavusiivut mie laikkasin puoliksi ja rullasin tuolleen tötteröiksi.

POROKAKKU%20006-normal.jpg

Koristelussahan vain mielikuvitus on rajana. :D Täytteiden makua-antavien aineiden määrää voi toki lisää, Maukkaampaahan siitä silloin tuleekin.