Lasten suosikki ja miksei aikuistenkin. Perinteisellä ohjeella ja ilman kanamunaa.

 

400 g makaroonia

 vettä, suolaa

400 g jauhelihaa ( 200g riittää )

1 sipuli

suolaa, pippuria ja paistamiseen voita

Munamaito:

reilu litra maitoa

3 kanamunaa

suolaa, pippurua

TAI

vajaa litra maitoa

1 rasia Olympia sulatejuustoa

Ensin mie laitoin pussillisen makaroonia kiehuvaan ja suolalla maustettuun veteen ja keittelin ne melkein kypsiksi... al dente, niinkun suuressa maailmassa sanotaan. Paisoin jauhelihan, lisäsin siihen kuutioidun sipulin ja mausteet. Sekottelin ne keskenään... siis paistetun jauhelihan ja makaroonit ja kaatelin ne voideltuun uunivuokaan. Mittasin sitten maidon ja lisäsin siihen kanamunat ja mausteet ja hulautin ne vuokaan. Ei ihan tarvi olla niin paljoa että massa peittyy, päällimmäiset saapi jäähä pinnan yläpuolelle niin tulee rapsakka pinta.

Joskus tehen munattoman version kun tytär on allerginen kanamunalle.Sillon mie en keitä makaroonia vaan paistan jauhelihan ja sipuilin, maustan ne ja sekoitan sen raakaan makarooniin. Kaatelen netkin voideltuun uunivuokaan ja sitten mie lämmitän maidon sen verran lämpöiseksi että kun lisään sulatejuuston siihen joukkoon niin se sulaa maitoon. Sekoittelen kuiten sen verran että kaikki sulaa eikä jää paakkuja. Tämä massa saapikin sitten peittyä kokonaan maidoon koska se makaroonihan kypsyy uunissa ja imee nestettä sisäänsä. Eli katto että siinä on tarpeeksi maitoa. Sitä voipi lisää pelkkää maitoa ennenkun heittää vuoan uuniin ei se ole niin tarkkaa... Sitten vain uuniin 200 astetta ja vajava tuntinen... riippuu vähän uunin tehosta jasitärataa.