Tämä ohje on vanha ja hyvä enkä tod. muista mistä tämän olen bonganut.

pohja:

300 g voita 

9 dl vehnäjauhoa

3 tl suolaa

6 rkl vettä

3 kanamunaa

täyre:

2 ps kinkkusuikaleita

1 purjo

5 dl ruokakermaa

3 kanamunaa

suolaa ja mustapippuria

päälle juustoraastetta

Tästä satsista tulleepi pellillinen.

Ensin mie nypin pehmeän voin ja vehnäjauhon plus suolan ryynimäiseksi. Veden olin sekoitellut kanamunan joukkoon ja net mie hulautin ryynimäiseen taikinanalkuun. Sekoitin taikinan tasaiseksi ja voidellulle uunipellille mie painelin taikinan suhtkoht tasaiseksi joka puolelle. Haarukalla pistelin pohjan. Purjon mie halkaisin kahtia ja pesasin kylmällä vedellä. Sielä saattaapi olla multaa välissä eikä se maistu hyvälle eikä muuten tunnu hyvältä hampaiden väissä. Sitten mie leikkasin purjon siivuiksi ja kuullotin kuumalla pannulla, öljyssä, pehmeäksi. Laitoin purjot piirakkapohjan päälle.

KINKKUPURJOPIIRAKKA%20001-normal.jpg

Seuraavaksi mie lätkäsin kinkkusuikaleet ja sitten mie sekoittelin kerman, munat ja mausteet samhaan kulhoon ja kaadoin net vielä piirakan päälle ja vielä juustoraastetta kaiken kukkuraksi. Kuumaan uuniin, keskitasolle, 200 astetta ja reilun puoli tuntia.

KINKKUPURJOPIIRAKKA%20002-normal.jpg

KINKKUPURJOPIIRAKKA%20004-normal.jpg

Hyvvää on.