Aitoon ja oikeaan Pashaan laitetaan voita, sokeria ja kanamunaa mutta mie tehen kevennetyn version. Siksikin että tyttäreni on allerginen kanamunalle.

2 dl kermaa

1 prk rahkaa

2 rkl sitruunan mehua

0,5 dl appelsiinimarmeladia

0,5 dl rusinoita, kirsikoita

1 rasia sukaattia

2 rkl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

Mie kaadoin kerman kulhoon ja siihen sekoittelin sokerit. Vatkasin kerman vaahdoksi ja sekoittelin rahkan joukkoon. Pilkoin kirsikat pienemmäksi, sekoitin rahka-kermaseokseen sukaatit, kirsikat, rusinat ja appelsiinimarmelaadin. Lorautin joukkoon vielä sitruunasta mehua ja sekotin kauhalla tasaiseksi massaksi. Mie vuorasin isolla suodatinpussilla siivilän ( kostutettu harsokin käy ) ja kaadoin massan siivilään. Avasin toisen suodatinpussin auki ja laitoin siivilän päälle kanneksi. Pienen lautasen vielä laitoin päälle kevyeksi painoksi ja sitten yöksi jääkaappiin valumaan ja kulho tieten vielä siivilän alle. Sieltä kuiten valuu nestettä yön aikana.

Seuraavana päivänä otin painon ja kannen pois ja kumosin sen lautaselle. Varovasti irrotin suodatinpussin pashan päältä ja koristelin persikkasiivuilla. Koristeeksi voi laittaa vaikka mitä hedelmiä. 

P%C3%84%C3%84SI%C3%84INEN2013%20003-norm