Tämä ohje on kulkeutunut meikäläisen kirjoihin ja kansiin joskus vuonna nakki... En muista koska ja mistä. Tyär eilen katteli reseptivihkoani ja kyseli josko tänään olisi Pätkiskakun vuoro päästä blogiin ja tässä se on.

 

5 dl vehnäjauhoa

3 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

2 tl leivinjauhoa

3 rkl kaakaojauhoa

Nämä kuivat aineet mie mittasin kulhoon ja sekoittelin lusikalla sekaisin.

150 g sulaa voita

2 dl maustamatonta jogurttia

4 kpl pätkispatukoita

3 kanamunaa

Voin ja suklaapatukat mie sulatin vesihauteessa niin ei tarvi pelkää että suklaa palaa. Kanamunat mie rikoin lasiin. Sitten mie sekoitin kuiviin aineisiin ensin voi-sulkaaseoksen sitten maustamattoman jogurtin ja viimeisenä kanamunat. Vatkaimella vatkasin taikinan tasaiseksi ja sitten mie kaadoin taikinan voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Uunissa paistoin tuntisen verran ja 175 astetta.

P%C3%A4tkiskakku%20001-normal.jpgKakku ilman kuorrutusta.

Annoin kakun jäähtyä ja sitten tehin kuorrutuksen. Tässä on ylheensä käytetty tavallista suklaata mut se pääsi unohtuu kauppaan ja kaapissa oli valkoista suklaata eli hätä keinot keksii.

100 g sulatettua voita

170 g valkoista suklaata.

Vesihauteessa jälleen mie sulatin nämä ja sekoittelin sitten tasaiseksi. Kaadoin kakun päälle, aloittaen keskeltä kakkua, reinoihin päin.

P%C3%A4tkiskakku%20003-normal.jpg

 

 

P%C3%A4tkiskakku%20004-normal.jpg

P%C3%A4tkiskakku%20005-normal.jpg

On hyvää, kuulemma.