Tämä ohje on bongattu Kotilieden suuresta leivontakirjasta ja tuunattu oman maun mukaan.

Pohja:

4 kanamunaa

1,5 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoa

1 dl vehnäjauhoa

1 ti leivinjauhoa

2 ti vaniliinisokeria

Täyte:

1 tlk maitorahkaa

n. 0,5 dl sokeria

( puoli purkkia maustamatonta tuorejuustoa )

n. 2 dl mansikkahilloa

Munat ja sokerin mie vatkasin vaahdoksi ja kaikki jauhot olin sekoittanut keskenään ja net mie lisäsin muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Vatkasin vielä taikinan tasaiseksi. Taikinan mie kaadoin leivinpaperilla vuorattuun uunipellin päälle ja tasoittelin kaapijalla suurinpiirtein tasaisesti pitkin vuokaa. Kuumaan uuniin 225 astetta ja nuin 8-10 minuutin ajaksi eli kypsäksi asti.

Mie lätkäsin toisen palasen leivinpaperia pöydälle ja sirottelin siihen sokeria. Kun otin kääretorttupohjan uunista ulos, laitoin pellin pöydälle ja sitten tartuin paperireunoihin kiinni ja käänsin sen kypsän torttupohjan sokerisen paperin päälle, tieten se paperipuoli ylöspäin. :D Paperi kannattaa ottaa siitä pohjan päältä heti pois, koska kuumana se irtoaa helpommin. Sillä aikaa ko torttupohja jäähtyy mie tehin täytteen. Rahkaan sekoittelin sokerin ja hillon ja jos sie tahot siitä täytteestä vähemmän makean niin lisää puoli purkkia maustamatonta tuorejuustoa mukaan. Sekottelin täytteen kunnolla sekaisin ja kun pohja oli jäähtynyt niin kaadoin täytteen pohjan päälle ja lusikalla tasottelin sitä joka puolelle pohjaa, reunoilta kannattaa jättää n. sentin verran tyhjää että ei valu täytteet ulos. Sitten mie tartuin paperiin kiinni ja varovasti rullasin sitä paperia apuna käyttäen pohjan kääretortuksi.

Jääkaappiin vähäksi aikaa makustumaan ja sitten vain päiväkaffeeta ootteleen.

MANSIKKARAHKAK%C3%84%C3%84RETORTTU%20001