Enpä juuri nyt muista mistä tämä ohje on peräisin vai liekö omaa tuunailun tulosta. Tässä ohjeessa on sama pohjataikina kun pekoniherkkusienipiirakassa.

100 g voita

3 dl vehnäjauhoa

1 tl suolaa

1 kanamuna

2 rkl vettä

täyte:

1 ps katkarapuja

2 dl kermaa

2 kanamunaa

suolaa, sitruunapippuria

nippu tilliä

päälle juustoraastetta

Mie nyppäsin pehmeän voin ja vehnäjauhot, johon olin suolan lisänyt, ryynimäiseksi seokseksi . Veden mie sekoitin kanamunan joukkoon ja haarukalla vispasin vain sen verran että keltuainen hajoaa. Mie sekoitin net sitten voi-vehnäjauhon joukkoon ja kädellä vaivasin taikinan tasaiseksi. Voidelulle piirakkavuoalle mie painelin taikinan tasaisesti ja haarukalla pistelin pohjaan reikiä. Laitoin pohjan vähäksi aikaa oottelee jääkaappiin. Katkaravut mie laitoin valumaan siivilään ja sekoittelin kerman, kanamunat ja mausteet sekaisin. Otin piirakkapohjan jääkaapista ja silppusin tilliä pohjan päälle. Siihen mie sitten lätkäsin valutetut katkaravut ja hulautin vielä päälle kerma-kanamunamausteseoksen. Päälle ripottelin juustoraastetta ja sitten vain kuumaan uuniin 200 astetta ja vajavan tunnin.

VAPPU%20%3D%21%23%20003-normal.jpg

Mie unohin ottaa kuvan piirakkapalasesta... oli sen verran kova näläkä...