Ohje bongattu netistä ja muokattu gluteenittomaksi. Ohjeesta tulee pyöreän uunivuoan kokoinen kakku halkaisijaa en osaa sanoa mutta aika iso saapi olla.

Pohja:

3 kanamunaa

3 dl sokeria

4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl psylliumia

2 tl leivinjauhoa

2 tl kanelia

2 tl vaniliinisokeria

4 dl porkkanaraastetta

150g sulaa voita tai margariinia

Kuorrutus:

100g huoneenlämpöistä voita

200g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

Ekana raastoin porkkanat ja laitoin voin sulamaan kattilaan ja sekotin kuivat aineet keskenään kulhossa. Sitten vaahdotin kanamunat ja sokerin ja lisäsin vaahtoon ensin sulan voin, sitten jauhot ja lopuksi raasteen. Sekottelin taikinan tasaseksi ja kaadoin taikinan voideltuun uunivuokaan. Leivinpaperiakin voipi käyttää. Kakku sai paistua uunissa 200 asteessa ja n. 30 min. eli kypsäksi asti. 

Sillä välin ko kakku jäähtyi mie tekasin kuorrutteen. Huoneenlämpöiseen voihin sekotin juuston ja siihen sitten vielä tomusokerin. Sekotin kunnolla tasaseksi ja jäähtyneen pohjan päälle levitin kuorrutteen. Sitten päälle vielä tempasin strösseleitä 

ITI.FI%20039.jpg

Hyvää on. <3