Tämä ohje on Kotilieden suuresta leivontakirjasta. Pikkasen tuunailtu tämä versio.

taikina:

4 kanamunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoa

0,5 dl perunajauhoa

4 rkl kaakaojauhoa

1 tl leivinjauhoa

täyte:

2 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

1 banaani

Ensin mie vatkasin kanamunat ja sokerin vaahdoksi. Sekotin jauhot keskenään ja siivilän läpi lisäsin vaahdon joukkoon ja vatkasin taikinan tasaiseksi. Leivinpaperia laitoin uunipellin päälle ja siihen kaadoin taikinan ja kaapijaa käyttäen tasottelin taikinaa.  Kuumaan uuniin paistumaan eli 225 astetta ja 8-10 min.

Sillavälin kun torttu on uunissa paistumassa mie laitoin leivinpaperia pöydän päälle ja siihen sirottelin sokeria päälle. Kun pohja on kypsä otin sen uunista pois ja kumostin torttupohjan sokeroidun leivinpaperin päälle. Otin heti paperin pois torttulevyn päältä ja sehän lähtee näppärästi ko se on vielä kuuma. Sillävälin ko torttupohja jäähtyi mie vatkasin kerman vaahdoksi ja siihen olin tieten sokeritkin lisänyt. Jäähtyneen pohjan päälle mie levitin kermavaahdon ja banaanin mie kuorin ja halkaisin sen kahtia. Sitten mie net puolikkaat palottelin kermavaahdon päälle.

Unelmak%C3%A4%C3%A4retorttu%20001-normal

Jäähtymässä...

 

Unelmak%C3%A4%C3%A4retorttu%20002-normal

Kermavaahtoa...

Unelmak%C3%A4%C3%A4retorttu%20003-normal

Banaania...

Sitten rullasin torttupohjan kääretortuksi, leivinpaperia apuna käyttäen.

Unelmak%C3%A4%C3%A4retorttu%20004-normal

Unelmak%C3%A4%C3%A4retorttu%20006-normal

NAM :P