Dansukkerin ohje, muutettu gluteenittomaksi.

2,5 dl sokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhoa

( 1 tl soodaa )

0,5 tl suolaa

1 tl kanelia

n. 4 dl porkkanaraastetta

1 dl öljyä

3 kanamunaa

kuorrute

1 pkt philadelphia tuorejuustoa

3/4 dl tomusokeria

1/4 tl vaniliinisokeria

Ensimmäisenä raastoin porkkanat valmiiksi ja sitten irtopohjaiseen kakkuvuokaan laitoin pohjalle leivinpaperia ja reunat voitelin ja jauhotin gluteenittomalla korppujauholla. 

Kuivat aineet sekottelin kulhossa keskenään ja jauhojen joukkoon sekotin porkkanaraasteen ja öljyn. Kanamunat vatkasin taikinaan yksi kerrallaan ja jatkoin vatkaamista jokin aikaa, ehkäpä se taikina siitä vähän vaahtoutuikin. 

Kaadoin taikinan kakkuvuokaan ja laitoin vuoan kuumaan, 175 asteiseen uuniin n. 40 minuutiksi. 

Otin kypsän kakun uunista ulos ja annoin jäähtyä kunnolla. Tehin kuorrutuksen eli kuorrutteen aineet sekottelin kulhossa ja levitin kuorrutuksen jäähtyneen kakun päälle. Pinnalle heittelin vielä värikkäitä strösseleitä, enkä kyllä ole ihan varma onko net gluteenittomia, elikkäs se kannattee tarkistaa. 

Ohjeessa sanotaan että kannattee antaa kakun mehevöityä jääkaapissa 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua... siis HALOO !!!! ei se meän kaapissa niin kauaa kestä. No mutta, kokeilkaa ja kertokaa miten kävi. 

VUODATUS.jpg