Netistä bongattu tämä ohje.

200g tummaa suklaata

150g voita

4 kanamunaa

2dl sokeria

2dl mantelijauhoa ( Risenta )

1tl leivinjauhoa

Ekana irtokakkupohjavuoan mie vuorasin leivinpaperilla mutta reunat mie voitelin ja jauhotin mantelijauheella. 

Leivontasuklaan ja voin mie sulatin vesihauteessa, samassa kulhossa. Sillä aikaa ko net oli jäähtymässä, mie vaahdotin sokerin ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon mie lisäsin sulatetun suklaa-voiseoksen, sillee vähitellen ja annoin vatkaimen laulaa hiljalleen samalla aikaa. Lopuksi mie lisäsin jauhot plus leivinjauhon ja sekotin tasaiseksi taikinan. 

Kaadoin taikinan vuokaan ja tasottelin pintaa, vaikka taikina on sen verran löysää, että tasottelua ei hirveesti tarvittu. 

Paistoin kuumassa, 175 asteisessa uunissa n. 20 min. Ja tästähän tulee kymmenisen palaa, jos haluaa pieniä paloja. :)

Kakkuhan jääpi keskeltä löysäksi ja reunoilta kypsäksi. Maistuu vaikka vanilijajäätelön kanssa. 

Koristeeksi voipi jäähnyneen kakun päälle ripotella tomusokeria. 

MUTAKAKKU.jpg

MUTAKAKKU1.jpg