Tämä ohje on bongattu Leivotaan lehdestä 2/23 nimellä Geishaleivokset. Ohjeesta tulee 18-20 palaa.
Pohja
125g voita
1,5dl fariinisokeria
2 kanamunaa
100g tummaa suklaata
75g vanilijarahkaa
2dl gluteenitonta jauhoseosta
TAI vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1rkl tummaa kaakaojauhoa
1tl leivinjauhoa
0,5tl ruokasoodaa
1tl vanilijasokeria
0,5tl suolaa
1dl kuumaa kahvia
Geishasuklaakerros
200g Geishakonvehtia
1dl kuohukermaa
Geishatäyte
200g tuorejuustoa
4dl kuohukermaa
300g Geishakonvehtia
Pohjan mie tehin näin: Yhdistin kaikki kuivat aineet samhaan kulhoon ja sulatin suklaan vesihauteessa. Suklaan voipi sulattaa myös mikrossa mutta mie koen vesihauteen kätevämmäksi. Kiehautin myös kahvin kakkua varten.
Vatkasin voin ja sokerin vaahdoksi ja vaahtoon mie vatkasin kanamunat yksitellen. Siihen vaahtoon mie lisäsin rahkan ja sulatetun suklaan ja vatkasin massan tasaiseksi. Lisäsin kuuman kahvin ja kuivat aineet vaahtoon vuorotellen vatkaten massaa koko ajan.Taikinan mie kaadoin voideltuun ja jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisijaltaan n. 24cm. Sitten vain uuniin paistumaan 175 asteeseen ja noin 20-30 min. uunin tehosta riippuen. Kakun häätyy olla täysin jäähtynyt ennenkö voipi muut herkut kaataa päälle.
Kun kakku oli jäähtynyt mie laitoin vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Näin on helpompi saaha reunat pois sitten ko kakku on valmis leikattavaksi.
Sitten Geishakerros: Suklaan sulatin kattilassa kerman joukkoon ja annoin sen jäähtyä kunnolla että massa paksuuntuu. Täytteen levitin täysin jäähtyneen kakkupohjan päälle... no, okei myönnän että se oli päältä jäähtynyt mutta ko pohjasta keskeltä kokeilin niin oli vielä hieman lämmin. Laitoin vuoan jääkaappiin oottelemaan että saan tehtyä täytteen.
Ja viimeisenä Geishatäyte: Sulatin suklaan vesihauteessa ja sillä aikaa ko se jäähtyi mie vatkasin kerman ja tuorejuuston löysähköksi vaahdoksi. Sekoitin jäähtyneen suklaan kerma-juustovaahtoon ja koko helahoidon kaadoin kakun päälle vuokaan. Sitten taas jääkaapin kylmään syliin vähintäänkin pariksi tunniksi niin että se on helpommin leikattavissa. Muutaman konvehdin mie leikkasin veitsellä pieniksi palasiksi ja ripottelin kakun päälle koristeeksi.
Voin luvata että makean nälkä lähtee jo pienestä siivusta.
Voi ja fariinisokeri vaahtoutuu
Kanamunat vatkataan joukkoon.
Rahka lisätään.
Sulatettu suklaa lisätään.
Kahvi ja jauhot lisätään vuorotellen.
Kakku tuli uunista ulos.
Geishakerros valmistuu.
Geishakerros kakun päällä.
Geishatäyte valmistuu.
Geishatäyte kakun päällä.
Ja koristeet kakun päällä.
Pari tuntia myöhemmin.
Ja eikun herkuttelemaan.
Kommentit