Tämä ohje on bongattu Leivotaan lehdestä 2/23 nimellä Geishaleivokset. Ohjeesta tulee 18-20 palaa.

Pohja

125g voita

1,5dl fariinisokeria

2 kanamunaa

100g tummaa suklaata

75g vanilijarahkaa

2dl gluteenitonta jauhoseosta

TAI vehnäjauhoja

0,5dl perunajauhoja

1rkl tummaa kaakaojauhoa

1tl leivinjauhoa

0,5tl ruokasoodaa

1tl vanilijasokeria

0,5tl suolaa

1dl kuumaa kahvia

 

Geishasuklaakerros

200g Geishakonvehtia

1dl kuohukermaa

 

Geishatäyte

200g tuorejuustoa

4dl kuohukermaa

300g Geishakonvehtia

Pohjan mie tehin näin: Yhdistin kaikki kuivat aineet samhaan kulhoon ja sulatin suklaan vesihauteessa. Suklaan voipi sulattaa myös mikrossa mutta mie koen vesihauteen kätevämmäksi. Kiehautin myös kahvin kakkua varten. 

Vatkasin voin ja sokerin vaahdoksi ja vaahtoon mie vatkasin kanamunat yksitellen. Siihen vaahtoon mie lisäsin rahkan ja sulatetun suklaan ja vatkasin massan tasaiseksi. Lisäsin kuuman kahvin ja kuivat aineet vaahtoon vuorotellen vatkaten massaa koko ajan.Taikinan mie kaadoin voideltuun ja jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, halkaisijaltaan n. 24cm. Sitten vain uuniin paistumaan 175 asteeseen ja noin 20-30 min. uunin tehosta riippuen. Kakun häätyy olla täysin jäähtynyt ennenkö voipi muut herkut kaataa päälle.

Kun kakku oli jäähtynyt mie laitoin vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Näin on helpompi saaha reunat pois sitten ko kakku on valmis leikattavaksi. 

Sitten Geishakerros: Suklaan sulatin kattilassa kerman joukkoon ja annoin sen jäähtyä kunnolla että massa paksuuntuu. Täytteen levitin täysin jäähtyneen kakkupohjan päälle... no, okei myönnän että se oli päältä jäähtynyt mutta ko pohjasta keskeltä kokeilin niin oli vielä hieman lämmin. Laitoin vuoan jääkaappiin oottelemaan että saan tehtyä täytteen.

Ja viimeisenä Geishatäyte: Sulatin suklaan vesihauteessa ja sillä aikaa ko se jäähtyi mie vatkasin kerman ja tuorejuuston löysähköksi vaahdoksi. Sekoitin jäähtyneen suklaan kerma-juustovaahtoon ja koko helahoidon kaadoin kakun päälle vuokaan. Sitten taas jääkaapin kylmään syliin vähintäänkin pariksi tunniksi niin että se on helpommin leikattavissa. Muutaman konvehdin mie leikkasin veitsellä pieniksi palasiksi ja ripottelin kakun päälle koristeeksi. 

Voin luvata että makean nälkä lähtee jo pienestä siivusta. 

 

Voi ja fariinisokeri vaahtoutuu

GEISHA.jpg

Kanamunat vatkataan joukkoon.

GEISHA1.jpg

Rahka lisätään.

GEISHA2.jpg

Sulatettu suklaa lisätään.

GEISHA3.jpg

Kahvi ja jauhot lisätään vuorotellen.

GEISHA4.jpg

GEISHA5.jpg

Kakku tuli uunista ulos.

GEISHA6.jpg

Geishakerros valmistuu. 

GEISHA7.jpg

Geishakerros kakun päällä.

GEISHA8.jpg

Geishatäyte valmistuu.

GEISHA9.jpg

GEISHA10.jpg

Geishatäyte kakun päällä. 

GEISHA11.jpg

Ja koristeet kakun päällä.

GEISHA12.jpg

Pari tuntia myöhemmin. 

GEISHA13.jpg

Ja eikun herkuttelemaan. 

GEISHA%2014.jpg

GEISHA15.jpg