Tämän ohjeen mie sain haltuuni hyvältä ystävältäni , monen monta vuotta sitten ja monesti herkuttelimme päiväkahvit tämän herkun kera.

200g digestivekeksiä

100 g sulatettua voita.

Täyte:

1 prk rahkaa

1 sitruunan mehu

1 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 dl kuumaa vettä

6 kpl liivatelehteä ( 1,5 rkl jauheena )

Mie laitoin keksit pussiin ja toisen pussin vielä päälle ettei hajoa ja murenat lennä pitkin keittiötä. Sitten mie taikinapulikalla hakkelin net menemään murusiksi.

14092013%20002-normal.jpg

Mie sekotin, astiassa tieten, sulan voin murusten joukkoon ja painelin net tasaiseksi kerrokseski iirtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.

14092013%20003-normal.jpg

Laitoin tämän siiheksi aikaa jääkaappiin ko tehin täytteen.

Mie puristin sitruunasta mehun ja laitoin liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.  Vatkasin kerman , johon oli sokeri sekoitettu, vaahdoksi ja lisäsin rahkan ja sitruunamehun joukkoon. Vatkasin kunnolla sekaisin. Kuumensin vedenkeittimessä vettä ja otin desin verran johon lisäsin liivatelehdet. Kannattaa sitten puristella kylmät vedet vähemmälle niistä lehdistä ennenkö sulattaa net kuumaan veteen. Sekoitin lusikalla että varmasti sulavat kuumaan veteen. Vatkasin sitten vesi-liivateseoksen, rahka-kermaseokseen ja kaadoin sen keksimurupohjan päälle. Tasottelin vähän lusikalla ja sitten laitoin jääkaappiin. Kuutisen tuntia saapi ootella että varmasti on kakku hyytynyt tai jos haluaa hyydyttää  pakastimessa niin sitten kolmisen tuntia... sit se on kyl jo jäässä mut sulla nopeasti.. 

14092013%20004-normal.jpg

DIGESTIVEKAKKU%20002-normal.jpg

Vähän kärsi palanen, pohjasta irtosi murusia mut maku on HYVÄ !!