Tämä ohje on Laivotaan lehdestä bongattu ko tässä talossahan on yksi valkosuklaafani. Pitihän tätä sitten kokeilla. Ohjeesta tulee n. 12 kpl.

100 g pehmeää voita

2 dl sokeria

3 kanamunaa

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 tl vaniliinisokeria

0,5 dl maitoa

1 dl maustamatonta jogurttia

4 dl vehnäjauhoa

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl leivinjauhoa

100 g rouhittua valkosuklaata

Kuorrutus:

n. 100 g sulatettua valkosuklaata

strösseleitä

Uunin mie laitoin ekana kuumenemaan 200 asteeseen ja sitten mie laitoin paperiset muffinssivuoat valmiiksi muffinssipellille. Sitruunan mie pesin, raastoin kuoren ja sitten leikkasin sen puoliksi ja puristimella puristin mehut talteen. Valkosuklaan mie terävällä veitsellä leikkasin karkeaksi rouheeksi. Sitten mie vielä jogurtin joukkoon sekoitin maidon valmiiksi.  Voin ja sokerin mie vaahdotin ja kanamunat vatkasin yksitellen vaahdon joukkoon. Kaikki jauhot mie olin sekoittanut keskenään. Voi, sokeri ja kanamunavaahtoon mie lisäsin ensin sitruunan kuoren, sitten mehun ja vatkasin seksisin, sitten mie lisäsin jogurttimaidon ja jauhot perään. Viimeisenä mie lätkäsin taikinaan suklaarouheen. Vatkasin kunnolla taikinan vielä sekaisin ja sitten lusikoita käyttäen täytin muffinssivuoat taikinalla. Reunoille asti ei kannata laittaa vaan reunasta muutama milli kannattee jättää vajaaksi ettei valu uunissa yli. Sitten vain kuumaan uuniin n. 15 min. riippuen uunin tehosta ja muffinssien koosta mut enivei kypsäksi asti kuiten.

Kuorrutusta varten mie sulatin vesihauteessa valkosuklaan ja lusikalla sekoitein sen tasaseksi. Myös lusikalla mie laitoin valkosuklaakeon muffinssien päälle ja ripsautin siihen vielä koristeeksi strösseleitä. Ja tämähän kannattaa tehä vasta sitten ko muffinssit on kokonaan jäähtyneet.

Sitten vain kaffee tippaseen ja herkuttelemaan.

VALKOSUKLAASITRUUNA%20002-normal.jpg

VALKOSUKLAASITRUUNA%20004-normal.jpg