Suklaakreemin ohje on Annin Uunissa-blogista. On hyä blogi, vahvat suositukset sinne. Kakkupohjan ohje on sama kuin Täytekakku ohjeessa, mutta kanamunia on kolmen sijasta neljä ja muita aineita saman verran.

pohja

4 kanamunaa

sokeria

gluteenitonta jauhoa ( semper )

0,5 tl leivinjauhoa

1 tl vaniliinisokeria

kostutus

hedelmämehua

Kakkupohja tehdään samalla tavalla ko Täytekakku ohjeessa. 175 asteessa paisto ja n. 35 min. Kypsä kakku uunista ulos ja ritilän päälle jäähtymään. 

voikreemi

400 g tummaa suklaata

3 rkl kaakaojauhoa

3 rkl kuumaa vettä

350 g voita ( margariinia )

2 dl tomusokeria

200 g tuorejuustoa

päälle

cruisine soyaa

tomusokeria

vaniliinisokeria

Pätkispaloja

Suklaan laitoin palasina vesihaudekattilaan sulaamaan. Kun suklaa oli sulanut kokonaan, nostin sen jäähtymään. Sitten kuuman veden ja kaakaojauhon sekottelin keskenään niin että kaakaojauho liukenee veteen. Voin ja tomusokerin mie vaahdotin kunnolla ja ainakin viisi minuuttia vatkain huusi. Voi-tomusokerivaahtoon mie kaadoin vesi-kaakaoseoksen ja sulatetun suklaan sekä tuorejuuston ja taas annoin vatkaimen tehdä työn muutaman minuutin ajan. 

Leikkasin kakun kahteen osaan. Kolmeenkin voipi leikkaa mutta tulee aika ohuet levyt. Kostutin kakkulevyt hedelmämehulla. Levitin osan voikreemistä kakkulevyn päälle ja palettiveitsella tasotin sen ohueksi kerrokseksi. Laitoin toisen levyn päälle ja senkin kostutin mehulla. Vatkasin cruisine soyaa ja tomusokeria vaahdoksi ja päällystin kakun sillä. Voikerrmilläkin voipi kakun päällystää. Voikreemiä kauhoin pursotinpussiin ja koristelin kakun pursotuksilla.  Kakun keskelle pilkoin Pätkispatukoita. 

ITIENP%C3%84IV%C3%84KAKKU.jpgITIENP%C3%84IV%C3%84KAKKU1.jpg