Tämä ohje on näpätty lehdestä, jonka nimeä en nyt muista. Muumi-piparkakkutaloa tästä siinä ohjeessa tehtiin. Mie tykkään tästä taikinasta.

1,5 dl siirappia
2,5 dl sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 kanamunaa
2 tl soodaa
8-10 dl vehnäjauhoa

Mie mittasin siirapin, sokerin, voin ja mausteet kattilaan ja kiehautin net. Jäähdytin seosta vähän aikaa ja lisäsin kanamunat joukkoon. Soodan mie sekotin jauhojen joukkoon ja net mie vatkasin seokseen tasaisesti. Taikinan laitoin jääkaappiin ja seuraavana päivänä se onkin leivontavalmista. Kovaa taikinaa on helppo käsitellä. Kauhalla mie koppasin sopivan kokoisen kimpaleen ja kaulin taikinan ohueksi levyksi. Piparimuotilla otin taikinaa ja laitoin leivinpaperin päälle, uunipellille. Paistoin piparit 200 asteessa ja n. 6-10 min.



Joulupiparit voipi koristella tomusokeri-valkuaiskuorrutteella tai tomusokeri-vesikuorrutteella ja koristella nompparelleilla ja strösseleillä.