torstai, 18. lokakuu 2012
Joulupiparit
1,5 dl siirappia
2,5 dl sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 kanamunaa
2 tl soodaa
8-10 dl vehnäjauhoa
Mie mittasin siirapin, sokerin, voin ja mausteet kattilaan ja kiehautin net. Jäähdytin seosta vähän aikaa ja lisäsin kanamunat joukkoon. Soodan mie sekotin jauhojen joukkoon ja net mie vatkasin seokseen tasaisesti. Taikinan laitoin jääkaappiin ja seuraavana päivänä se onkin leivontavalmista. Kovaa taikinaa on helppo käsitellä. Kauhalla mie koppasin sopivan kokoisen kimpaleen ja kaulin taikinan ohueksi levyksi. Piparimuotilla otin taikinaa ja laitoin leivinpaperin päälle, uunipellille. Paistoin piparit 200 asteessa ja n. 6-10 min.
Joulupiparit voipi koristella tomusokeri-valkuaiskuorrutteella tai tomusokeri-vesikuorrutteella ja koristella nompparelleilla ja strösseleillä.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.