Tämähän lähtee ihan peruspullataikinalla.

5 dl maitoa

2 ps kuivahiivaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

250 g pehmeää voita

n. 15 dl vehnäjauhoa

Miehän aloitan leipomisen aina niin että mittaan kaikki aineet valmiiksi. Se on simppeliä ja samalla näkee onko kaikkea kotona. Tällä kertaa kardemumma oli loppu mut jotkut tykkää pullasta ilman kardemummaa vaikka minun mielestä se mauste kuuluu ehdottomasti mukaan.

Mie lämmitin maidon n. 42 asteiseksi. Eihän mulla mittaria ole mutta lämppimämmäksi kuiten kun kädenlämpöinen. Kuivahiivaa kun käyttää niin neste saapi olla lämpimämpää kun tuorehiivatapauksessa. Hiivan mie sekoitin valmiiksi jauhojen sekaan. Kuivahiiva sekoitetaan aina jauhoihin. Mie lisäsin sokerin ja mausteet. Sitten mie otin pallovatkaimen ja aloin lisää jauhoja niin että siitä tulee löysää puuromaista taikinaa ja sitten mie laitoin koneen päälle. Vaivasin tai kone vaivasi loput jauhot taikinaan ja lopuksi mie lisäsin pehmeän voin. Vähän vielä sai kone puksuttaa taikinasta ilmat pois ja sitten mie jätin taikinan kohoamaan huoneenlämpöön.

Vajava tunti ja sitten mie länttäsin taikinan jauhotetulle alustalle ja vähän vaivasin taikinaa käsin. Jaoin sen sitten kahteen osaan ja toisesta aloin leipoa paksua säiettä. Jaoin säikeen sopiviksi paloiksi ja pyörittelin net pulliksi. Laitoin pellille vielä liinan alle hetkeksi kohoamaan. Kohonneet pullat mie voitelin munalla ja painoin keskelle pullaa nokareen voita. Ripottelin vielä raesokeria pinnalle ja sitten vain uuniin paistumaan. 225 astetta ja kypsäksi asti.

Ihana pullan tuoksu sekoittui valmistuvan kaffeen tuoksuun ja eiku nautiskelemaan.