Tämän perusohje löytyy Maku lehdestä nro. 5/2013 ja on nimeltään Karpalo-toffeekuppikakut mutta mie muuntelin tätäkin reseptiä oamn maun mukaan.

Taikina;

150 g pehmeää voita

1,5 dl sokeria

3 kanamunaa

1 dl maustamatonta jogurttia

3,5 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhoa

n. 1,5 dl dumlekarkkeja palasina

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

3-4 dl tomusokeria

2 tl vaniliinisokeria

Koristeeksi pilkottuja Dumle karkkeja

Uunin mie laitoin kuumemenaan 175 asteeseen. Sitten mie laitoin paperiset muffinssivuoat muffinssipeltiin odottelemaan. Voin ja sokerin mie vatkasin vaahdoksi ja siiten lisäsin kanamunat yksitellen ja välistä voimakkaasti vatkaten. Sitten lisäsin jogurtin ja lopuksi kaikki jauhot keskenään sekotettuna ja vihoviimeiseksi lopuksi net dumlepalaset. Taikinan mie vielä pyöräytin että tulee tasainen massa. Sitten mie jaoin net vuokiin ja tästä tulee n. 11 kpl, saattaapi saaha 12 kpl jos osaa jakaa tasasemmin taikinan ko mie. Sitten kuumaan uuniin ja n. 20-25 min.

Kuorrutuksen mie tehin vasta ko kuppikakut on jäähtyneet eli mie sekoitin juuston ja ranskankerman ja siihen lisäsin vaniliinisokerin ja tomusokerin. Kannattaa laittaa tomusokeria varovasti ettei tule liian tuhtia kuorrutetta. Makuasia sekin..Sitten mie pursotin kuorrutteen kuppikakkujen päälle ja varhmaan se käypi lusikallakin ei välttämättä tarvi olla pursotinpussia. Päälle mie vielä heittelin koristeeksi Dumlepalasia.

 

 

DUMLEKUPPIKAKUT%20004-normal.jpg

DUMLEKUPPIKAKUT%20005-normal.jpg