Mie aattelin tekasta pitkästä aikaa kunnon käristykset ja muussit perheelle. Olipa vain hyvvää. cheeky

Poronkäristyslihaa kimpaleen verran
Suolaa
Mustapippuria
voita
vettä
sipuli
Kokonaisia maustepippuria
( jotkut laittaa vielä lihaliemikuution ja olutta )

Mie otin pakastimesta lihan huoneenlämpöön toviksi sulamaan niin on helpompi sitten puukolla vuolla suikaleita pannulle. Pannun mie tieten kuumensin kiukkusenkuumaksi, heitin nokareen voita ja sitten vain vuoltua käristyslihaa pannulle paistumaan. Suolaa ja pippuria mie rouhasin joukkoon ja sipuliakin heitin pannulle. Siirtelin lihoja uunivuokaan sitä mukaa kun se pannulla paistui. Kun kaikki lihat oli paistettu mie laskin paistinpannulle vettä ja hulautin net siivilän läpi pataan, sainpas hyvät maut pannulta talteen uunivuokaan lihojen joukkoon. Suolat ja pippurit mie vielä tarkastin ennenkun heitin 200 asteiseen uuniin koko helahoidon. Sielä saapi muhia parisen tuntia ja sillä aikaa mie tekasin muussin.

2 kg pottua
vettä
suolaa
maitoa
voita

Potut mie kuorasin ja palottelin kattilaan. Vettä laskin niin että potut juurikin peittyvät veteen. Keittelin net kypsiksi ja perunasurvimella mie net survasin soseeksi. Heittelin joukkoon suolaa ja voita. Maitoa vähän lämmitin kattilassa ja sitten sopivan määrän kaadoin potuille ja samalla vatkasin muussin tasaiseksi. Sehän on tieten ihan makuasia kuinka löysää muussia haluaa tehhä. Sitten vain muussia keko lautaselle, pieni kuoppa muussikeon keskelle ja siihen käristystä kuoppa täyteen. Läjä puolukkahilloa kruunaa tämän aterian.