Tämän reseptin löysin Pirkka-lehdestä ja ohje on gluteeniton.

kakkupohja:

4 kanamunaa

2 dl sokeria

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhoa

kostutus:

maitoa

täyte:

1 prk vispikermaa

1 prk rahkaa

n. 250 g mansikoita

3 rkl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

koristelu:

2 prk vispikermaa

250 g mansikoita

1 rkl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

Alotin voitelemalla ja jauhottamalla kakkuvuoan (n.3l ) ja tieten gluteenittomalla jauholla ja laitoin vuoan jääkaappiin ootelemaan. Sitten mittasin aineet valmiiksi ja kaikki kuivat aineet samaan vuokaan. Sitten  mie vaahdotin munat ja sokerin napakaksi vaahdoksi ja siihen vaahtoon mie lisäsin siivilän läpi kaikki kuivat aineet. Sekottelin taikinan tasaiseksi ja kaadoin sen kakkuvuokaan.

Kakun paistoin 175 asteessa ja n. 45 min. kuiten kypsäksi asti. :) Kypsän kakun laitoin jäähtymään siksi aikaa kun tehin täytteen. Niin ja annoin sen vähän jäähtyä ennenkuin kumosin sen. 

Täytteen kerman mie maustoin sokereilla ja vatkasin sen sitten vaahdoksi. Sekottelin rahkan vaahdon joukkoon ja samoin paloitellut mansikat. 

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan ( paitsi että minun kakkuun tuli vain yksi väli, sen verran vähän kohosi mut toimii pienempänäkin versiona). Kostutin kakkupohjan maidolla ja lisäsin täytteen väliin. Laitoin aika reilusti ko kuiten tehin täytettä ohjaan mukaan ja sitähän riitti. Päällimmäisen kakkulevyn kostutin myös maidolla.

Täytteen kerman mie vatkasin vaahdoksi ja maustoin sokereilla. Levitin vaahdon kakun päälle, sillee puolihuolimattomasti. Mansikat mie viipaloin ja heittelin kakun päälle. Hyvää tämä on ja vieläkin parempaa seuraavana päivänä. 

KIIRAN%20KES%C3%84%202016%20061.jpgAAAAAA.jpg