Tämä ohje on otettu Ruokalehti nimisestä vihkosesta. Vähän tuunailtu...smiley

3 kg porkkanaa
vettä
suolaa
4 dl puuroriisiä
vettä
vajaa litra maitoa
3 kanamunaa
reilu 1 tl suolaa
1 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria

korppujauhoa, voita

Ekana laitoin riisin kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuorin ja palottelin porkkanat ja keitin myös net suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kypsät porkkanat voi soseuttaa myös vaikka monitoimikoneessa mutta mie soseutin net perinteisesti käsin, survimella. Sekoitin joukkoon kanamunat, maidon ja mausteet sekä lopuksi kypsän riisin.  Sekoittelin massaa että mausteet sekoittuu tasaisesti. Voitelin kertakäyttösiä foliovuokia ja kauhoin massaa vuokiin. Mie tehen aina kolmesta kilosta porkkanaa koska meidän joulupöydässä on paljon syöjiä. Toki voit tehdä vaikka vain kilosta porkkanaa.
Lusikan sivulla painoin kuviot massan päälle ja voinokareita ja korppujauhoa päälle. Uuniin 175-200 astetta ja pari tuntia.









...