Tämä ohje on kuulunut reseptikansion vakiokalustoon jo kauan ja on meidän talossa aina ollut muksujen kestosuosikki. Ja tähän tarvitaan:

2 kg perunaa

vettä

400 g jauhelihaa

1 sipuli

suolaa, pippuria, jauhelihamaustetta

voita, maitoa ja mitähän unohtui????

No mut jotenkin näin mie sen just tehin, kuorasin potut ja keitin net kypsiksi vedessä jossahan siis ei ole suolaa... Pilkoin net vähän pienemmiksi niin kypsyvät nopeammin. Siinä samalla mie paistoin jauhelihan johon tieten olin pilkonnut sipulin ja heitellyt mausteita joukkoon.

Kypsät pottupalaset mie survasin perunasurvimella muussiksi, lisäsin joukkoon voita, suolaa ja lämmitetyn maidon. Sitten otinkin jo koneen käyttöön, en mie tätä massaa jaksa käsin, survimella työstää loppuun asti. Määriä mie en tuohon ole laittanut kun oon niin huono arvioimaan ja jokainen tekee niin löysää/kiinteää muussia kun haluaa. No mut kuiten, muussin tekasin ja sitten sekoittelin joukkoon jauhelihat suoraan paistinpannulta. Tarkistin vielä että jos tarttee maitoa lisää mut hyvää se oli. Sitten mie voitelin uunivuoan ja lätkäsin muussimassan vuokaan. Tasoittelin pinnan ja tempasin sen uuniin joka tieten oli kuumennettuna noinjotakuinkin siis suunnilleen 200 astetta. Vajava tuntinen siinä meni ennenkun päästiin syömään.

Uuniin menossa....

Uunista tulossa....

Kaikella rakkaudella....