Tämän kakun arkisempi nimi on perunajauhokakku ja sulaa suussa. wink Tutkin taas omia kirjoja ja yhdistelin paria ohjetta ja tämä siitä tuli.

200 g voita
2,5 dl sokeria
3 kanamunaa
1 dl vehnäjauhoa
2,5 dl perunajauhoa
2 tl  vaniliinisokeria
2,5 tl leivinjauhoa
( 2 rkl konjakkia )

                175 astetta ja n. 50 min.

Mie olisin laittanut konjakkia mutta se oli tilapäisesti loppu, hyvää se on näinkin.
Uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitelin ja korppujauhotin kakkuvuoan, siis rengasvuoka. Vaahdotin sokerin ja voin ja lisäsin kanamunat yksitellen vatkaten joukkoon. Jauhot olin yhdistänyt samaan kulhoon ja siivilän läpi lisäsin net voi-sokerivaahtoon. Tässä vaiheessa laitan konjakkitömpsyn jos sitä on talossa. Sekoitin taikinan tasaiseksi ja lusikoin sen kakkuvuokaan tasaisesti joka puolelle. Kuumaan uuniin ja tarkkana sen kanssa ettei kovin paukuttele uunin luukkua, ettei kakku lässähdä. frown Kun kakku näytti kauniin ruskealta ja kohoneelta kokeilin varmuuden vuoksi vielä tulitikulla kypsyyttä. Tikkuun ei jäänyt taikinaa kiinni joten tulkkasin sen niin että valmis on. smiley