Mausteiden kanssa saa ja kannattaa leikkiä sillä sehän on vain makuasia. Mutta tieten kohtuudella.

400 g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoa
1 kanamuna
suolaa
mustapippuria
hp-kastiketta
jauhelihamaustetta
1 sipuli

Ekana kaadoin kermaviilin kulhoon ja sekoitin siihen korppujauhot ja annoin turvota n. viisi minuuttia. Lätkäsin jauhelihan messiin ja jos olisin laittanut sipulia niin tässä välissä olisin lisänyt silputun sipulin. Pikku heppu vaan kun ei oikeen ole sipulin ystävä niin hänen mieliksi jätin sipulin pois. smiley
Sitten heittelin mausteita joukkoon, määrät on ripaus sitä ja roiskahdus tätä eli oman maun mukaan. Viimeisenä vielä kanamuna ja käsin sekoittelin taikinan tasaiseksi. Kannattaa kädet kastella kylmällä vedellä niin ei tartu taikinaa käsiin. Otin taikinasta nokareen ja pyörittelin sen palloksi. Suurinpiirtein saman kokoisia niin kypsyy uunissa samaan aikaan. Voipi toki paistella pannullakin mutta mie tykkään paistaa lihapullat ja -pihvit uunissa.
200 astetta ja 20-30 min. riippuen pullien koosta.